Vi skal vies

Ønsker I at blive viet, skal I aftale vielsen med sognepræsten eller kirkekontoret ved den kirke, hvor I ønsker vielsen. For at en kirkelig vielse kan foretages, skal der foreligge en prøvelsesattest fra kommunen, hvor brudeparret eller en af parterne bor. På dagen, hvor vielsen finder sted, må prøvelsesattesten ikke være ældre end 4 måneder. Papirer til udfærdigelse af prøvelsesattest hentes på Rådhuset.

Forud for vielsen får I tilbudt en samtale med præsten. Her aftales også de 3 salmer, som skal synges ved vielsen.

Der er ikke frit valg med hensyn til kirke. I har ret til bryllup i jeres egen sognekirke, eller til en kirke, I har en særlig tilknytning til. En sådan særlig tilknytning kan være, at bruden eller gommen tidligere har boet i det pågældende sogn eller at I har nære slægtninge i sognet.

En kirkelig vielse skal foregå i en kirke, bortset fra situationer, hvor vielsen må foregå på et hospital eller lignende.

Print folder med vielsesritualet: klik

Se forslag til salmer: klik