Vi skal have vores barn døbt

Ønsker man at lade sit barn døbe i folkekirken, så skal man kontakte sognepræsten.

Sammen aftaler vi, hvornår det ville passe både kirken og jer.

Inden dåben bliver I tilbudt en samtale. Her gennemgår vi dåbsritualet og I kan få besvaret evt. spørgsmål.

Inden dåben skal barnets navn samt navn og adresse på mellem tre og fem faddere afleveres til præsten. Fadderne skal selv være døbt og påtager sig ved barnets dåb en moralsk forpligtelse i forbindelse med dåbsbarnets kristelige oplæring i det tilfælde, at der sker barnets forældre noget, før barnet bliver voksent.

Fadderne har ingen juridisk ret eller pligt til at tage sig af det forældreløse barn og evt. adoptere.

Sker dåben af et nyfødt barn ikke inden for seks måneder, så skal barnet navngives.
Det skal ske elektronisk. Klik her: klik

I tilfælde af sygdom kan man tilkalde præsten til dåb i hjemmet. Hvis barnet er i akut livsfare, kan dåben foretages som nøddåb af en af de tilstedeværende.

Er man døbt én gang, kan man ikke blive døbt igen. Heller ikke hvis dåben er foregået i et kristent kirkesamfund uden for folkekirken.

En liste over anerkendte fornavne finder du ved at trykke her: klik

Print folder med dåbsritualet: klik